Çelik Halatın Kullanım Alanları




Çelik halatın günümüz şartlarında kullanım alanları genel olarak aşağıdaki gibi sıralanmıştır. 

Asansörler

Hayatımızın her noktasında kullandığımız asansörler; avm, yük taşıma, nakliyat, bina içinde ve birçok alanda kullanılan asansörlerde çelik halatlar kullanılmaktadır.  İnsan taşıma ve yük taşımada insanların doğrudan kullanım alanlarda olan asansörler güvenli alt yapıyı sağladıktan sonra rutin kontrollerle yıllık periyodik bakımları yapıldığında herhangi bir sorun yaratmamaktadır.

Limanlar

Geçmiş yıllardan bu yana günümüzde limanlarda yüksek dayanıklılığa sahip yani mukavemetli özelliğe sahip çelik halatlar ve diğer taşıma/kaldırma ekipmanlarında ssg (sts), rtg, mhc limalarında vinç hizmeti verenler için kullanılmaktadır. 

Vinçler

Bir çok alanda kullanılan vinçler kendi içinde de çeşitlere ayrılmaktadır. Kullanım alanlarına göre değişiklik göstermektedir. Bunları sıralamak gerekirse; paletli vinçler, tepeüstü vinçler, teleskobik mobil vinçler, pergel vinçler, gezer köprülü vinçler, portal köprülü vinçler, kafesli vinçler, sabit vinçler, kule vinçler, monoray vincleri gibi çeşitli alanlarda kullanılan çelik halatlar gerektiğinde diğer kaldırma araçlarını tedarik ederek kullanılmaktadır. 

Balıkçılık

Türkiye'nin konumuna bakıldığında ve etrafını üç tarafla çevreleyen denizlerle birlikte balıkçılık oldukça yaygın bir meslek olmaktadır. Bunla birlikte kullanılması gereken çelik halatlar bu alanda da hayatımızda yer almaktadır. İki çeşit olarak ilerleme sağlanmaktadır. Birincisi gırgır halat, ikincisi trol halat olmak üzere kendi içinde ayrımı vardır. Sürekli olarak tedarik ettiğimiz halat çeşitlerindendir. 

İnşaat

Türkiye ve Dünya ülkelerinde daimi ihtiyaç olan inşaat sektörlerinde oldukça ihtiyaç olan kullanım alanlarıdır. Bunlar kendi içinde iki şekilde şekillenmektedir. Çelik halat olarak geçen kule vinci halatları, çelik halat sapanları, şaryo halatları gibi olmaktadır. Bunla birlikte kaldırma ekipmanları olarak zincir sapanlar, polyester sapanlar, kanca sapanlar sektörde oldukça kullanılmaktadır. 


Petrol – Gaz ve Sondaj

Açık deniz platformlarında ihtiyaç halinde kullanılan gaz, su ve petrol çalışmaları için kullanılan ekipmanlar olmaktadır. Bunlardan başlıcaları sondajda kullanılan halatlar, spiral halatlar, mooring halatlar, anchor halatlar, sandline halatları ve dalgıç pompa halatları gibi çeşitli alanlarda kullanılan çelik halatların tüm sipariş ve tedarik kısmı tarafımızca sağlanmaktadır. 

Madencilik

Madencilik konusunda gelişmiş alt yapımızı kullanarak hem yer üstü hem de yer altı madenciliğinde kullanılan vinçler vardır.  Bunları sıralamak gerekirse marion halatları, dragline halatları, pg vinci gibi ürünleri talep olması halinde siparişe ekleyip sizlere gönderim sağlamaktayız. 

Demir Çelik

Demir Çelik sektöründe oldukça fazla kullanılan çelik halatlar günümüz şartlarında oldukça kullanımı yaygın olan bir sektördedir. Şarj vinç, pota vinç, döküm vinç ve hurda holü vinci gibi yüklü ve ağır olan halatlar için sizlere çözüm sağlamaktayız. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gemi Ekipmanlarında Önde Gelen Şirket

Çelik Halatlardaki Kaliteli Malzeme ve Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar